Top
Phpuniverset logo
 
930 banner

INDHOLD

Forside

Script libary

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Grafik

Html

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Flash

Søgemaskiner

Windows

C / C++


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Forside Forum PHP, mysql Slette funktion

Slette funktion


 

Slette funktion

Kejej  

Jeg har lavet en ganske "almindelig" slettefunktion: 
if ($_POST[op] == "slet")
{
$query = mysql_query("DELETE FROM BASE where ID = '$id'");
    if(!$query)
        $error = 'Kunne ikke slette pga: '. mysql_error();
        
    if($query)
        $error = 'slettet';
}

Mit problem ligger så i, at jeg skal have den til at tjekke et bestemt felt i en anden
tabel, at det er tomt FØR den sletter. Er der noget i det felt (TJEK) i den anden tabel
(BASE2), så må den IKKE slette.



Dato : 25.01.2005, 10:36

Visninger : 2500

Points : 20

 

Jeg har lavet en ganske "almindelig" slettefunktion: 
if ($_POST[op] == "slet"){
  $tjek_base2 = mysql_query("SELECT * FROM base2 WHERE(id='$id')");
  if(!$tjek_base2 = mysql_fetch_array($tjek_base2)){
    $query = mysql_query("DELETE FROM base WHERE(id='$id')");
  }
  if(!$query) 
    $error = 'Kunne ikke slette pga: '. mysql_error(); 
  }else{
    $error = 'slettet'; 
  }
}

Har lavet lidt om i den kode du smed også.. Du laver alle feltnavne i dine sql-queries
til stort.. At du kan holde styr på det :z hehe..
Men den der tjekker først efter i base2 om der er nogen rækker med det id du vil slette.
er der ikk, ja så sletter den det


Dato : 25.01.2005, 11:31

Kommentar af : Daniel Truelsen  

 

Det er nok mig der har lavet en fejl et eller andet sted, men jeg kan simpelthen ikke få
det til at virke :(

Lige nu sletter den ikke engang


Dato : 25.01.2005, 11:39

Kommentar af : Kejej  

 

melder den fejl så?

Dato : 25.01.2005, 11:41

Kommentar af : Daniel Truelsen  

 

Nope, der sker absolut INTET. Udover altså at der hele tiden står "slettet"...?!

Dato : 25.01.2005, 11:44

Kommentar af : Kejej  

 

Kunne være fordi den er i karambolage (eller hvordan det nu staves *G*) med min update
funktion...Har nemlig lidt problemer med de knapper der skal styre de forskellige
funktioner.


Dato : 25.01.2005, 11:46

Kommentar af : Kejej  

 

Ved ikk om det er din server, eller dine tables der gør det, men du skriver meget med
stort, hvor jeg ville skrive med småt, og omvendt, måske er det det. (Et skud i tågen,
da jeg lige er stået op.. Fik jo sovet) :o) Og forresten, det var da godt du fik det
andet i går til at virke ;o)
Nå men, prøv så med denne, som er redigeret, til den måde du plejer at lave dine
queries på ;o)

if ($_POST[op] == "slet"){ 
  $tjek_base2 = mysql_query("SELECT * FROM BASE2 where ID = '$id')"); 
  if(!$tjek_base2 = mysql_fetch_array($tjek_base2)){ 
    $query = mysql_query("DELETE FROM BASE where ID = '$id')"); 
  } 
  if(!$query) 
    $error = 'Kunne ikke slette pga: '. mysql_error(); 
  }else{ 
    $error = 'slettet'; 
  } 



Dato : 25.01.2005, 11:49

Kommentar af : Daniel Truelsen  

 

Kunne være fordi den er i karambolage (eller hvordan det nu staves *G*) med min update
funktion...Har nemlig lidt problemer med de knapper der skal styre de forskellige
funktioner.


Dato : 25.01.2005, 11:50

Kommentar af : Kejej  

 

Daniel - tjek din mail, sender dig lige hele filen - så kan det være at du kan rydde så
meget op i det at du kan se hvad jeg har gjort galt? For noget må der være gået
galt...
På forhånd tak :o)


Dato : 25.01.2005, 11:57

Kommentar af : Kejej  

 

Daniel - tjek din mail, sender dig lige hele filen - så kan det være at du kan rydde så
meget op i det at du kan se hvad jeg har gjort galt? For noget må der være gået
galt...
På forhånd tak :o)


Dato : 25.01.2005, 11:57

Kommentar af : Kejej  

 

Jamen så vil jeg overfalde min mail, og se om jeg kan blive klogere :o)

Tester scriptet med det samme på min server, og virker det der, skulle det jo også virke
hos dig ;o)

Mvh Daniel Truelsen


Dato : 25.01.2005, 12:02

Kommentar af : Daniel Truelsen  

 

fundet en løsning? hvis gider du så ikke at lukke spørgmålet ved at godkende et svar.
bare god skik.


Dato : 13.04.2005, 11:54

Kommentar af : t n.  

 

Efter en masse roden frem og tilbage blev der fundet en løsning.

Dato : 14.04.2005, 09:51

Godkendt svar af : Kejej  




Login for at skrive et indlg :



   Brugernavn

Password
 

+ Opret en ny Bruger, Klik her

+ Glemt brugernavn/password

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk

Bund