Online Markedsføring

 

Online Markedsføring

Hvordan kommer man i gang med markedsføring på internettet?


Der er mange måder at markedsføre sig på, jeg vil kort beskrive et par former der er lette at komme i gang med og som er forholdsvist billigt og kan give en god forøgelse af besøgene og forhåbentligt salg, hvis man sælger nogen produkter.

Adwords
Adwords er Googles betalings tekst/banner links som ligger i højre side af deres søgemaskine og til tider lige over søge resultaterne samt på Google søgepartnere og Googles AdSense netværk.
Adwords skal man betale for pr. klik. Eks. 2 kr. for hver besøgene der klikker på ens link. Læs mere om adwords her: http://www.amino.dk/wiki/index.php?title=Adwords

Tilmeld dig adwords og prøv, det er gratis at oprette en konto og kigge sig omkring https://adwords.google.com/

Viral markedsføring
Den her form for markedsføring kan være rigtig god pga. det ofte er et budskab som er blevet videre sendt af en man kender og derfor har paraderne nede. Viral markedsføring kan være en sjov video på nettet om ens produkt, som folk kan videresende til venner og bekendte og på den måde får de viden om dit produkt.

RSS
Her kan du får dine nyheder ude til folk automatisk via rss læsere eks. Som er installeret i folks browser eller på deres computer. Når man eks. Udsender et nyhedsbrev så skal man aktivt udsende nyhedsbrevet men her er nyheden med det samme ude hos folk som har tilmeldt sig ens rss feed.
Læs mere om RSS her http://da.wikipedia.org/wiki/RSS

Banner
Den mest kendte måde for markedsføring på internettet, her kan man lave bannere til eks. annonce netværk såsom http://www.Advertising.com eller andet og på den måde komme ud på en masse hjemmesider det er en dyr metode men det er godt hvis man skal brande sit firma navn eller produkt navn. Man kan også lave aftaler med hjemmesider der omhandler et emne som passer med ens produkt, eks. Hvis man sælger kvalitets gryder så kan man annoncere på en side som omhandler madopskrifter, her kan man aftale en fast md. Pris, men helst pr. klik så man ved der kommer noget ud af ens bannerannonce.

Hvordan holder man på ens besøgene
Der er mange ting der kan gøres, et par ting man kan gøre er at man fortæller kort og klart hvad man kan tilbyde. Eks. Hvis man sælger motorbåde så skal man ikke skrive en liste med både producenter med det sammen men inddele siden i kategorier eks. Både, Bådmotorer, Tilbehør plus man har et søgefelt hvor folk kan Skrive eks. båd producent navn. Lav siden så ren som muligt uden alt for meget tekst men hellere lidt tekst og et par flotte billeder.

Søgeoptimering ( SEO )
Det er en af de vigtigste ting man tager fat i mens man laver ens hjemmeside, man skal sørge for at det system man vil bruge understøtter basal søgeoptimering.

- Title skal kunne ændres på hver side
- Meta tags skal kunne ændres på hver side
- Der skal kunne bruges H1 tags på hver side
- Der skal være et sitemap(hvis der ikke var et sitemap på http://www.arrangementer.dk ville google ikke vide hvilken annoncøre der var på siden.)
- Skriv til andre sider der omhandler samme emne som dit og spørg om du kan få dit link på deres side. Eks sælger du både så få dit link ind på båd debat forumer eller bådklubber.

Der skal være samme tekst i Title, H1 og i brødtekst. Den tekst der skal stå er den sætning du gerne vil finde på eks. Sælger du rejser så skriv eks. ”Rejser til thailand”

Nyhedsbrev
Et nyhedsbrev er et stærkt værktøj som gør du meget lettere kan holde fast i dine kunder på en let og hurtig måde, hvis du har et godt tilbud så kan du hurtigt udsende et nyhedsbrev til dem der har tilmeldt sig dit nyhedbrev. Det kan tage tid at få mange tilmeldte e-mails ved at have en tilmeldt boks på ens side, måden man kan få flere e-mails til sit nyhedsbrev er ved at afholde konkurrencer på en hjemmeside, hvor folk skal skrive deres e-mail og svare ja til at modtage et nyhedsbrev, man kan også lave en medlems klub på ens side, hvor folk får rabat når de køber produkter.

Affiliate marketing
Her kan man give provision pr. salg, som er kommet igennem en samarbejdspartners hjemmeside.

Hvis man sælger vin så kan aftale med en hjemmeside der omhandler vin at hvis de ligger et banner eller et link på deres side så får de 10% pr salg der kommer igennem dem. Affiliate systemet der skal bruges kan være et ekstra modul til ens shop eller det kan være via http://www.partner-ads.dk eller http://www.tradedoubler.dk .

Konkurrencer
Her kan man hurtigt få mange e-.mails til ens nyhedsbrev samt mange brugere ind på ens side. Man kan lave en konkurrence hvor præmien kan være noget man sælger, hvis man sælger vin så kan præmien være 6 flasker god vin, jo større præmien er jo større chance er der for at folk vil være med. Når folk tilmelder sig skal der være en videresend konkurrence til en du kender, så endnu flere vil være med. Man kan tilmelde sin konkurrence på en masse konkurresider på internettet. Det kan være http://www.supervind.dk , http://www.vindting.dk , http://www.ahot.dk/quiz/konkurrencer.asp .

Afslutning
Håber der var noget info der kunne bruges, online markedsføring kan være meget spændende og der er mange muligheder, men man kan hurtigt komme til at bruge et for stort markedsførings budget hvis man ikke tænker sig om.

Internettet bevæger siger heletiden fremad og der kommer nye til til heletiden så de ting jeg har skrevet her kan være ændret om noget tid, det er også skrevet ud fra min egnen 11 års erfaring med internettet.

Via søgemaskiner kan der findes mange andre rigtig gode artikler om online markedsføring.

Held og lykke med det.Skrevet af: | Dato : 2007-09-07 23:5 | Lst : 7634 gange