HTML fra begyndelsen

 

Denne artikel er beregnet til de fleste ligesom mig der kommer fra Webbyen til at sted hvor man selv skal kode sine ting.
____________________
I denne artikel lære i fra start at lave en simpel HTML side med noget tekst, billeder, og pynte siden lidt.
____________________
Dette er min første artikel så den er sikkert ret dårlig, i må også undskylde hvis der er nogle få stavefejl hehe er kun 11 år men nok om det lad os komme igang.

For det meste bruger man HTML som Tags de startes sådan her

 < 
og sluttes sådan her
 /> 
et eks. på fed skrift kunne være
<b> tekst </b> 
< fortæller at vi starter et tag og B fortæller at det skal være fed skrift og > betyder vi stopper taget så man kan skrive sin skrift. så skal vi afslutte taget igen, så laver vi en < for at vise vi er færdige med at skrive vores tekst. så skal tegnet på at vi afslutter vores tag skriver det består af en / altså </ så skal den selvfølgelig også vide at det er fed skridt vi har arbejdet med så vi sætter et B altså </b og så skal vi også lige aflsutte taget med en > så nu skulle det gerne se sådan her ud:
 <b> Din tekst med fed </b> 

så burde i have styr på det med tags lad og så få lidt mere bare uden en kæmpe forklaring så har vi <h> tags men der skal puttes tal ind, der er 1 til 5. 1 er det højeste altså der vil komme større tekst og 5 er det mindste dvs. der vil komme lille tekst så skal det se sådan her ud <h1> Din tekst som vil blive meget stor </h1>
 hvis du nu vælger at sætte 5 ind istedet for 1 ville teksten blive meget lille. se dette er da smart til at overskrift ikke sandt? 
så har vi jo <br> de er vigtige, de skal bruges til at skifte linie når du koder kan du ikke bare trykker enter og gå en linie ned så må du skrive en tag der hedder <br>
Så tager vi Kursiv skrift. det er det samme som det andet du har lavet bare med I altså igen vi starter med < ligger I i den og slutter med > og igen når vi afslutter starter vi med < fortæller den vi skal afslutte med et / og gir den et I så den ved hvad vi har arbejdet med og igen afslutter vi taget sådan her > nu vil det se sådan her ud
 <i> Din tekst med kursiv </i> 

vi må da også heller tage Understreget med ikke?
jo det er igen det samme bare med U altså det skal se sådan ud
<u> din understregede tekst </u> 

Nu blir det en smule svære nu skal vi lære centrer det er lidt længere det vil se sådan ud
<div align=center>Din tekst</font> 

vi kan også venstre stille og højre stille det ser sådan her ud
<div align=left>Din tekst</div> 
og
<div align=right>Din tekst</div>

Nu må i da være ved at være trætte ikke? lad os tage den sidste ting det er nemmelig et billed det instættes sådan her:
<img src=sti/til/billedet/billede.gif>
sti/til/billedet skiftes ud med stien til dit billed, husk nu at dit billed skal ligge på din webserver og ikke bare på din computer.

Det var alt for denne gang kan godt være artiklen er lidt kludret men har gjordt mit bedste :-)

// Henmad - NicolaiSkrevet af: | Dato : 2006-07-05 22:2 | Lst : 7026 gange