Lær at bruge switch (for begyndere)

 

Switch er en meget nyttig ting når du koder i php, switch udføre en bestemt handling hvis en variabel gir noget specielt. Her har jeg lavet et lille eksempel som nemt kan udvides til dit behov...

Et lille eksempel:


<?
$tal = 100;
switch($tal) {
case (10):
echo "Værdien er 10";
break;
case (100):
echo "Værdien er 100";
break;
case (1000):
echo "Værdien er 1000";
break;
default:
echo "Er du sikker på at du har skrevet et tal i variablen?";
}
?>


En switch består af fire dele:

Switch.
Switch bestemmer hvad for en variabel der skal bruges i de næste ”case” vi laver. Vores variabel er i det her tilfælde $tal.

Case-delen.
Den evaluere vores variabel $tal, som vi har givet i switch-delen. Case bruges på samme måde som en ” if-sætning”.

Break.
Vi indsætter et break, vor vi ønsker at hoppe ud af switch delen. Den typiske placering er efter det der skal udskrive. Hvis værdien gir fx 1000 i vores script skal den udskrive ”Værdien er 1000”. Når scriptet har gjort det, skal den hoppe ud af switch-delen med en break.

Default.
Default er en speciel udgave af case. Hvis ingen af de case vi har er sande, så bruger man default til at udskrive noget helt andet.

Prøv scriptet af.
Prøv at ændre $tal = "100"; til $tal = "1000"; og prøv så bagefter at lave $tal = "1000"; til $tal = "634"; se nu hvad der sker... Der skulle gerne komme til at stå: Er du sikker på at du har skrevet et tal i variablen?. Nu har du fået et lille indblik i hvordan man bruger switch.

Jeg håber at du kunne bruge denne artikel til noget, det er et godt værktøj at have med når man skal ud at programmere hjemmesider i php. Jeg bruger switch utrolig meget på min side.

Ris/ros modtages gerne.Skrevet af: | Dato : 2006-07-22 18:4 | Lst : 9184 gange