Top
Phpuniverset logo
 
BANNER 930

INDHOLD

Forside

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

C / C++

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Flash

Grafik

HTML

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Søgemaskiner

Windows


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

PHP : Grundlæggende funktioner

Forside Kategori PHP/MySQL PHP : Grundlæggende funktioner
 
Hvad er PHP3? PHP er et programmerings sprog til brug på websider. Sproget er baseret på C funktioner, så hvis man kan programmere i C så vil man have forholdsvis let ved at sætte sig ind i PHP. Lad os begynde Alle dokumenter der bliver lavet skal have betejnelsen .php3 eller .phtml for at serveren ved at den skal lade php oversætte det kode der er lavet til noget html kode som en webbrowser kan forstå. Når du laver et php dokument, skal du ligesom i et html dokument også huske at have de obligatoriske tags som html, head og body da php dokumentet jo i bund og grund skal ses som et avanceret html document. Når der skal skrives nogle linjer php kode startes der med bruges for at fortælle at du er færdig med denne php sektion. Hver linje php der stå inden for skal afsluttes med et simmikolon. Når du så skal gøre brug af php funktionerne skal du i dokumentet omringe dine kommandoer som nedenstående eksempel.
 
For at udskrive en tekst på skærmen skal du bruge kommandoen echo eller print. Det nedenstående eksempel skriver ’Hello World’ på skærmen.
 
Et kig på variabler I php skrives variabler med et dollartegn foran navnet. Sproget finder også selv ud af hvilken data type der er nødvendig, når du fylder noget data i den, så du behøver ikke at spekulere på at tildele den rigtige type til variablerne du laver. Et eksempel på brugen af en variabel kunne være dette eksempel.
 
Endnu et lille eksempel med variabler. Her bliver de 2 tal lagt sammen, og resultatet udskrevet på skærmen.
 
Brugen af IF og SWITCH IF sætningen er en af de vigtigste grund funktioner i mange programmerings sprog deribland også PHP. Strukturen af en IF sætning i PHP minder om den som bruges i C. Nedenstående eksempel kontrollerer hvilken variabel der er størst, og udskriver resultatet.
if ($a > $b){ 
print "a er større end b"; 
} 
else{ 
print "b er større end a"; 
} 
Hvis du derimod har mere end 2 ting der skal checkes på, så bør man bruge en SWITCH kommando i stedet for. I det nedenstående eksempel kan du se noget kode der gør det samme, men skrevet med henholdsvis IF sætninger, og derefter med en SWITCH sætning. /* Eksempel 1 – Brug af IF */
if ($i == 0) { 
print "i equals 0"; 
} 
if ($i == 1) { 
print "i equals 1"; 
} 
if ($i == 2) { 
print "i equals 2"; 
} 
/* Eksempel 2 – Brug af SWITCH */
 
switch ($i) { 
case 0: 
print "i equals 0"; 
break; 
case 1: 
print "i equals 1"; 
break; 
case 2: 
print "i equals 2"; 
break; 
} 
Løkker Først vil jeg starte med at fortælle om brugen af en while løkke. En while løkke er den mest basale form for løkke man kan bruge. Den bliver ved med at foretage en kommando, eller flere, så længe det udtryk man bruger er sandt. Nedenstående eksempel kontrollerer om variablen i er mindre end eller lig med 10, og så længe den er det så bliver kommandoerne udført. Resultat at denne statement er at den tæller til 10 på skærmen.
 
Den anden form for løkke der er mulighed for at bruge er en do..while løkke, som egentlig fungerer meget ligesom en while løkke, id over at den starter med at kører funktionerne en gang, og så kontrollerer den bagefter. Det vil sige at lige meget hvad så vil denne måde altid få løkken til at eksekvere mindst én gang, hvorimod det med en en ren while løkke godt kan lade sig gøre at den slet ikke kører funktionerne igennem en eneste gang.
$i = 0; 
do { 
echo “$i 
”; 
} while ($i>0); 
Den sidste form for løkke er en for løkke. Denne løkke bliver brugt hvis man ved at funktionerne skal køres et specielt antal gange. Dette bliver gjort ved hjælp af de tre parametre som en for løkke kræver. Det første udtryk bliver udført første gang løkken bliver udført, og som regel bliver det brugt til at resette den variabel man f.eks bruger til at tælle med. Det andet udtryk bliver kontrolleret ved hvert gennemløb, og hvis udtrykket er sandt fortsætter løkken med at køre, hvis udtrykket derimod er falsk så stopper løkken. Det sidste, og tredje, udtryk bliver kørt ved slutningen af hvert gennemløb, og i dette tilfælde bruges den til at tælle med. Nedenstående udtryk tæller ti 10 og skriver det på skærmen.
for ($i = 1; $i <= 10; $i++) { 
echo ”$i 
”; 
} 
Lidt praktiske funktioner For at afslutte denne totorial, vil jeg lige komme med et par praktiske funktioner som du kan bruge når du nu skal til at lave en homepage med php. En af de funktioner som jeg bruger meget er include funktionen, som giver dig mulighed for at includere et antal andre filer til dit dokument. Dette kunne f.eks være en menu som går igen på alle dine sider, eller måske en form for header og footer til dine sider. Et eksempel på brug af include kan du se nedenfor.
include ”menu.php3”; 
Som det allersidste vil jeg anbefale at du henter den officielle manual til php3, da den er virkelig kod, og man kan meget let finde netop den funktion man lige står og mangler. Manualen kan hentes på den officielle PHP Homepage


Skrevet af: Henrik Nicolaisen| Dato : 2000-01-25 | Læst : 14773 gange | Print

Din kommentar og karakter til artiklen

Din karakter:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Kommentar:

Log ind for at give en karakter og kommentar.

Kommentarer og karakterer til artiklen

 


7/10

"Fin guide. Du skriver fint om et par af PHP funktioner. Måske skulle du bare prøve at give et par eksempler engang imellem. Det ville nemlig være super! Men ellers, flot!"

PHP-Jonas | 06.09.2007, 07:09

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

FORUM

Nyeste forum indlæg:

PHP/Opencart import module

Opencart/php import modul hjælp

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Opdatering af PHP

Vurdering af hjemmeside

Nyeste forum svar :

Vurdering af hjemmeside

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Android programmering

Joomla som CMS

Grafik problemer

 

MEDLEM

LOGIN ER IKKE MULIGT, MENS VI LAVER NYT SITE
 

NYHEDSBREV

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder om nye scripts og tips samt om mange andre nye tiltag på Phpuniverset.dk


 

Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk -

Bund