Top
Phpuniverset logo
 
BANNER 930

INDHOLD

Forside

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

C / C++

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Flash

Grafik

HTML

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Søgemaskiner

Windows


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Php for begyndere guide 2

Forside Kategori PHP/MySQL Php for begyndere guide 2
 
I denne artikel vil jeg forklare hvordan man bruger php, sådan helt fra starten. Det vil sige. Har du aldrig rodet med php før, vil denne guide være god at starte med. For at du kan få php til at fortolke php koden skal du altid først fortælle php at det nu er dens tur til at arbejde. Det gør du ved at skrive . Lad os tage et eksempel hvor vi lader php skrive noget almindelig tekst.

Dette vil returnere følgende. Hej mit navn er Hans Der er lige nogle småting du nu skal huske. Hver gang du udfører en linie med php skal du altid huske at afslutte linien med et ; Det er meget vigtigt da det fortæller php at denne kommando nu er slut og vi kan nu gå videre til en anden. Jeg laver lige et eksempel mere.
 
";
echo "Og jeg er 15 år gammel";
?>
Dette vil returnere følgende. Hej mit navn er Hans Og jeg er 15 år gammel. Jamen hov tænker du sikkert. Nu skrev jeg jo ikke print I nederste linie, men echo I stedet ? Ja det er rigtigt. echo kan også bruges til at udskrive sit output med. Det vil sige at både print og echo kan bruges når du vil skrive noget ud med php Nå men så tænker du sikkert: Hvad er der smart ved det. det kan en almindelig html linie jo også klare med

. Ja det er rigtig og det er heller ikke fordi det er blevet så smart endnu, men vi starter jo også fra begyndelsen ik ? Men vi kunne jo gå lidt op af nu og så prøve os lidt frem med variabler.
";
echo "Og jeg er $år år gammel.";
?>
Dette vil returnere følgende Hejsa mit navn er Og jeg er år gammel Som du ser skrev php ikke noget ud fra variablerne $navn og $år Det er fordi vi ikke har fortalt hvad $navn og $år skal indeholde, men det kunne vi jo så også lige prøve.
";
echo "Og jeg er $år år gammel";
?>
Så vil resultatet lige pludselig se sådan her ud. Hejsa mit navn er Hans Hansen Og jeg er 15 år gammel. Det er fordi vi nu har fortalt php at $navn indeholder "Hans Hansen" og $år indeholder "15" Vi kunne også lade adressefeltet I browseren fortælle php hvad $navn og $år skal indeholde. Det gør vi sådan her.
";
echo "Og jeg er $år år gammel.";
?>
Vi gemmer nu dette I en fil der hedder test.php og kalder så filen ved at skrive www.domain.dk/test.php Så vil den skrive følgende Hejsa mit navn er Og jeg er år gammel Ja det var jo ikke så smart men prøv nu at kalde scriptet ved at skrive www.domain.dk/test.php?navn=Hans&år=15 Så vil resultatet lige pludselig blive til. Hejsa mit navn er Hans Og jeg er 15 år gammel. Smart ikke ?? Som sagt skal du altid huske følgende. Alle filer som indeholder php koder skal have endelsen .php for at starte selve php koden inde I din php fil skal du huske Hver gang du er færdig med en linie skal du huske at afslutte den igen med et ; Det skulle så være nok for denne gang. Jeg håber at du vil få glæde af denne artikel.


Skrevet af: Per H | Dato : 2006-03-16 09:3 | Læst : 15135 gange | Print

Din kommentar og karakter til artiklen

Din karakter:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Kommentar:

Log ind for at give en karakter og kommentar.

Kommentarer og karakterer til artiklen

 


7/10

"Dejlig artikel, hvor du beskriver PHP fint. Der måtte gerne være lidt flere ting, da PHP er et stort programmerings-sprog."

PHP-Jonas | 08.09.2007, 22:34

 


6/10

"simpelt.. Der måtte gerne være noget mere, synes jeg "

sune | 19.05.2006, 07:30

 


5/10

"Hvad synes i om artiklen? giv lige en kommentar!! :) //Per H"

Per H | 21.03.2006, 17:09

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

FORUM

Nyeste forum indlæg:

PHP/Opencart import module

Opencart/php import modul hjælp

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Opdatering af PHP

Vurdering af hjemmeside

Nyeste forum svar :

Vurdering af hjemmeside

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Android programmering

Joomla som CMS

Grafik problemer

 

MEDLEM

LOGIN ER IKKE MULIGT, MENS VI LAVER NYT SITE
 

NYHEDSBREV

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder om nye scripts og tips samt om mange andre nye tiltag på Phpuniverset.dk


 

Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk -

Bund