Top
Phpuniverset logo
 
BANNER 930

INDHOLD

Forside

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

C / C++

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Flash

Grafik

HTML

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Søgemaskiner

Windows


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Dato, Klok og IP

Forside Kategori PHP/MySQL Dato, Klok og IP
 
Indledning: I denne artikel kan du lære at fremkalde dato, klok og IP, og så vil du også lære et par andre nyttige PHP-funktioner. Alle funktionerne bliver grundigt gennemgået, så det er en meget god ide at læse min artikel, hvis du ikke kender så meget til disse funktioner. Du kan selvfølgelig også læse den alligevel :-). Dato: Hvis du ønsker af fremkalde dagsdato kan det gøres således:

Du kan lige prøve det :-). Vi starter selvfølgelig med at starte php, derefter laver vi en variabel $dato og sætter den ligmed dato funktioner date('d/m-Y'); d står for day, m står for month, Y står for year, hvilket betyder dag, måned og år. Imellem d, m og y har du sikkert lagt mærke til at der er en / streg og et - tegn. Men det har du måske allerede regnet ud hvad betyder. Det er fordi at man deler det op, hvis det ikke stod der, vil der bare stå 16032006, men når man bruger tegnene bliver det til 16/03-2006. Du kan selvfølgelig også lave det sådan her: date('d/m/Y'); Så kommer det til at se sådan her ud 16/03/2006. Prøv at leg lidt med det :-) Efter vi har sat $dato ligmed dato funktionen, bruger vi kommandoen echo, som vi udskriver det hele med. Det er der jo ikke noget mystisk ved :-). Klokken: Nu har du lært at lave datoen, så er det vel også meget godt at kunne klokken ;-). Det er stort set på samme måde, i hvertfald samme princip :-). Det gøres således:

Det var da meget let. Det kan du også lige prøve :-). Her betyder H,i og s Hour, minut, second altså time, minut, og sekund. Du syntes sikkert at det er underligt at det ikke er et m istedet for et i, men sådan er det åbenbart ikke. Her brugere vi tegnende : imellem vores h,i,s og det er det samme som ved datoen, det deler dem. Man kunne godt lave klokken således h-i-s, så ville det se 10-21-32 sådan ud bare som eksempel. Men når vi bruger : til at dele dem med, så kommer det til at se sådan her ud 10:21:32 :-). Så er der vist ikke mere at forklare ved klokken. IP: Nu har du lært både dato og klok, så nu er det IP'ens tur :-). Det er lidt sværere.

Ligesom datoen og klokken sætter vi en variabel ligmed funktionen. Så det er nemmere at fremkalde senere. IP-funktionen er lidt svær at forklare specielt meget om, så det vil jeg springe over. Det er heller ikke så vigtigt, men hvis I absolut vil, så kan i søge på php.net. Nå, men nu har i lært de tre funktioner dato, klok og ip. Men jeg lovede jo også nogle andre funktioner. Sikkerheds funktion ved posting af data: Denne funktion er rigtig god at bruge, hver eneste gang du skal have noget ind i databasen. F.eks. ved brug af en gæstebog.

Hvis man ikke bruger denne funktion, i f.eks. en gæstebog når brugeren poster, kan brugeren være uheldige at få en fejlmeddeling, eller at kunne poste tomme data. Det sker ved at brugeren laver nogle ' tegn, som så forstyrre når vi indsætter dataene til vores database i phpmyadmin. Det forvirrer simpelthen PHP. Det skyldes at nogen bruger ' tegn når de indsætter deres data. Så er det vist ikke så meget mere at forklare, men det kan klart anbefaldes at bruge denne lille stump kode, hver eneste gang man f.eks. skal lave en gæstebog. HTML sikkerheds funktion: Sommetider kan det blive et problem at folk kan bruge HTML i ens gæstebog, men det er der selvfølgelig også en PHP løsning på. Og den er ikke så svær.

Sådan kan man gøre det. På den både ignorer man alt html som bliver postet i felterne navn, alder, email og besked. Hvis brugeren skriver hej i besked feltet, vil det bare blive vist som hej :-). Hvis du ønsker at brugeren skal kunne bruge HTML i besked feltet, men ikke i de andre, skal du blot fjerne htmlspecialchars() fra besked. Nu har i lært dato, klok, ip og to meget nyttige sikkerheds funktioner. Jeg håber i kunne lide artiklen. :-) PS. Hvis i ikke forstod så meget med start og slut på PHP, og heller ikke forstod så meget af echo kommandoerne, kan det klart anbefaldes at læse nogle af mine andre artikler. PHP fra bunden: http://www.phpuniverset.dk/show_artikels.phtml?ArtikelID=77&artikel=PHP.fra.bunden Lav din helt egen gæstebog: http://www.phpuniverset.dk/show_artikels.phtml?ArtikelID=50&artikel=Lav.din.helt.egen.gæstebog! // Henrik Nielsen


Skrevet af: Henrik Nielsen | Dato : 2006-03-16 15:4 | Læst : 12281 gange | Print

Din kommentar og karakter til artiklen

Din karakter:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Kommentar:

Log ind for at give en karakter og kommentar.

Kommentarer og karakterer til artiklen

 


10/10

"Super dejlig aktikel (; Ville gerne vide noget mere ip, men det lære jeg jo nok (; HAr allerede lært lidt mere end jeg vidste i forvejen, et 10 tal herfra (: "

Camilla | 02.02.2010, 19:16

 


7/10

"Artiklen spænder bredt. Jeg kunne dog tænke mig mere der information om tidsfunktionen istedet for det der med ip mm."

Niels | 21.12.2009, 22:35

 


9/10

"Dejlig artikel/guide. Du haster dig ikke og skriver alt med et forståeligt og pænt sprog :-)"

PHP-Jonas | 05.09.2007, 22:26

 


10/10

"en behaglig måde at forklare tingene på"

carsten ulrich | 09.04.2007, 16:09

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

FORUM

Nyeste forum indlæg:

PHP/Opencart import module

Opencart/php import modul hjælp

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Opdatering af PHP

Vurdering af hjemmeside

Nyeste forum svar :

Vurdering af hjemmeside

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Android programmering

Joomla som CMS

Grafik problemer

 

MEDLEM

LOGIN ER IKKE MULIGT, MENS VI LAVER NYT SITE
 

NYHEDSBREV

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder om nye scripts og tips samt om mange andre nye tiltag på Phpuniverset.dk


 

Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk -

Bund